Tuesday, February 16, 2010

KEM REMAJA S.P.I.E.S.

Perbincangan Dalam KumpulanAdik Rezadi Osy Imamura - Peserta Terbaik

3 comments:

 1. Dalam program kendalian kami satu yang pastinya amat berbeza dengan kem-kem motivasi lain adalah pemilihan Peserta Terbaik.

  Kami tidak menilai adik-adik kami secara luaran, peserta yang punya kualiti terbaik tidak semestinya bakal terpilih menjadi Peserta Terbaik.

  Kualiti terpenting yang kami nilai adalah "progressive improvement". Peserta tersebut mungkin pencapaian akedemiknya kurang memberangsangkan, di sekolah mungkin disiplinnya memeningkan kepala para guru, namun kami melihat siapakan di antara adik-adik kami yang sememangnya punya matlamat untuk berubah. Kami melihat pada potensi untuk berubah menjadi yang terbaik.

  Maka kami anugerahkan adik kami yang kami percaya yang paling mahu berubah untuk dipilih sebagai Peserta Terbaik. Ini sebagai satu penghargaan dan pembakar semangat mereka untuk sustain semangat dan api yang inginkan perubahan tersebut.

  ReplyDelete
 2. Salam, kem ni mmg BEST! BEST! BEST! abg&kakak pown sporting, makanan pown sedap smpi mjilat dulang! huhuhuhu. abg y & da geng mmg adek respect habis! paling adek x sangka abg y mampu buat kami adek2 menangis teresak2 mengenangkan dosa2 silam.

  lepas hbs kem ni kami dipanggil sekali lg utk 1 lg kem s.p.i.e.s. ingtkn abg y & da geng lg, semua semangat nak pegi, alih2 org len yg buat. x best langsung. dorg syok sendiri jer.

  kalau abg y & da geng ada buat kem lg gtau la. adek mesti g

  ReplyDelete
 3. Waalaikumsalam adik, ye ker samapai adik jilat dulang tu?

  Apa yang abang boleh katakan setiap kem ada cara pengendaliannya yang tersendiri. Setiap kem ada baik dan buruknya. Abg dan kwn2 abg hanya berusaha memerikan yg terbaik setakat yg kami mampu atas izin ALLAH semata-mata. Kami masih banyak kelemahan yg perlu kami perbaiki.

  InsyaALLLAH cuti bulan 3 ni abg dan kwn2 akan adakan kem. Bagitahulah semua kwn2. - abg Y

  ReplyDelete